fbpx
vaj-esencial-rigoni-oregano-origanum-vulgare-kunder-infeksioneve_mykut-lekures-ftohjes-bli-online-herbal-line-copy
vaj-esencial-rigoni-oregano-origanum-vulgare-kunder-infeksioneve_mykut-lekures-ftohjes-bli-online-herbal-line-copyvaj-esencial-rigoni-oregano-origanum-vulgare-kunder-infeksioneve_mykut-lekures-ftohjes-bli-online-herbal-line_1659837134

VAJ ESENCIAL RIGONI W-D0

VAJ ESENCIAL RIGONI (Lat. Origanum Vulgare)

Vaji i rigonit është një vaj esencial i fuqishëm i nxjerrë nga bima e rigonit, i cili mund të konkurojë mjaft mirë me antiobiotikët, kur bëhet fjalë për trajtimin dhe parandalimin e llojeve të ndryshëm të infeksioneve.  Lexo më poshtë...

Sasia
2 000 Lekë / copë
+
Shpërndaje:

Përshkrimi

Vaji i rigonit është një vaj esencial i fuqishëm i nxjerrë nga bima e rigonit, i cili mund të konkurojë mjaft mirë me antiobiotikët, kur bëhet fjalë për trajtimin dhe parandalimin e llojeve të ndryshëm të infeksioneve.  Ai ka veti antibakteriale, antivirale dhe antifungale. Vaji i rigonit nuk shkakton efekte të padëshirueshme siç mund të ndodhë nga përdorimi i antibiotikëve, si psh. është rritja e rrezikut të  resistencës ndaj antibiotikëve, prishja e florës bakteriale të zorrëve, reduktimi i absorbimit të vitaminave si dhe Sindromi i zorrës së përshkueshme si pasojë e dëmtimit të mukozës mbrojtëse të traktit gastro-intestinal.

Efektet

Efektet pozitive të vajit të rigonit janë shumë më shumë se kontrolli i infeksionit. Për cfarë tjetër mund të përdoret vaji i rigonit? Më poshtë janë të renditura disa gjendje shëndetësore që vaji i rigonit mund të përmirësojë:

 • “Këmbën e atletit” ose mykun e lëkurës dhe thonjve
 • Ftohjen e zakonshme
 • Gingivitin
 • Dhimbjen e veshit ose dhimbjen e dhëmbit
 • Problemet e tretjes si djegia e stomakut dhe  SIBO (invazioni bakterial në zorrët e holla)
 • Infeksionet bakteriale
 • Infeksionet mykotike
 • Parazitët
 • Viruset
 • Inflamacionin
 • Alergjitë
 • Tumoret
 • Kandidën
 • Për shkak të vetisë antimikrobiale, rigoni përdoret për ruajtjen e cilësisë së ushqimeve gjatë konservimit.

Përbërësit

100% Vaj esencial i Rigonit (Origanum vulgare)

ÇERTIFIKIMET: BIO EU, ECOCERT

Përdorimi

Përdorimet e vajit të rigonit:

 • Antibiotik natyral: Hollojeni me një vaj mbajtës dhe aplikojeni tek thembrat e këmbëve ose përdoreni së brendshmi për 10 ditë.
 • Lufton kandidën dhe mbipopullimin e fungeve : Për mykun e thoit të këmbës, mund të bëni vetë një pudër antifungale  të cilën mund ta aplikoni në lëkurë. Kombinoheni me 3 pika vaj rigoni dhe vendoseni pudrën në këmbë. Për përdorim të brendshëm, merrni 2-3 pika 2 herë në ditë për 10 ditë.
 • Lufton pneumoninë dhe bronkitin: Për infeksione të jashtme, aplikoni 2-3 pika të holluara në zonën e prekur, për të parandaluar mbipopullimin e brendshëm bakterial, merrni 2-3 pika së brendshmi 2 herë në ditë për 10 ditë.
 • Lufton MRSA dhe infeksionet stafilokoksike: Shtoni 3 pika vaj rigoni në ushqim ose në pijen e preferuar së bashku me një vaj mbajtës, 2 herë në ditë për 10 ditë.
 • Lufton krimbat e zorrëve dhe parazitët: Merrni vaj rigoni për përdorim të brendshëm për 10 ditë.
 • Heq lythat: Hollojeni me një tjetër vaj ose me argjilë.
 • Pastron shtëpinë nga myku: Shto 5-7 pika në solucionin pastrues të shtëpisë së bashku më vajin esencial të pemës së çajit dhe livandos.

Doza e rekomanduar për përdorim të brendshëm:

 • Doza e vajit esencial të rigonit varet nga problem që jeni duke trajtuar. Për përdorim të brendshëm, merrni 2-3 pika 2 herë në ditë për 10 ditë.
 • Një mënyrë tradicionale e përdorimit të gjetheve të rigonit është duke i bërë caj për trajtimin e problemeve digjestive. Mund ta realizoni vetë duke hedhur 15gr gjethe rigoni në 250 ml ujë për 10 minuta (ose edhe më tepër deri në 24 orë, për ta bërë një pije akoma dhe më të fuqishme).
 • Konsultohuni gjithmonë me mjekun tuaj nëse mund ta merrni për së brendshmi në varësi situatës tuaj shëndetësore. 
 • Koment
Lista e komenteve:
Nuk janë bërë ende komente.
Posto një koment
Duhet të jeni të regjistruar për të postuar një koment